Aparatele dentare linguale, solutia pentru un zambet stralucitor in orice situatie

Un zambet luminos, ce dezvaluie o dantura impecabila si perfect aliniata, se numara cu siguranta printre atuurile oricarei persoane. Aceasta trasatura cucereste, farmeca, convinge, dar ce facem atunci cand nu am fost inzestrati cu ea de la natura?

Ortodontia este ramura care se ocupa cu corectarea malpozitiilor si malocluziei dentare, iar aparatele dentare sunt cea mai recomandata solutie pentru a va bucura de o dentitie impecabil aliniata. Exista insa situatii in care pacientii nu tolereaza din motive personale sau profesionale o astfel de recomandare, si atunci intervine un tip aparte de aparat dentar, cel lingual. Aflati care sunt caracteristicile sale, ce indicatii terapeutice are si care sunt avantajele si dezavantajele aparatului dentar lingual!

Aparatul dentar lingual: ce este si din ce e confectionat

Incadrat in categoria aparatelor dentare fixe, cel lingual nu se deosebeste de aparatul clasic decat prin pozitionarea sa: este plasat pe fateta interna a dintilor, cea care se afla in contact direct cu limba, astfel ca nimeni nu va sti ca il purtati in afara dvs si a medicului. Este motivul pentru care aparatul dentar lingual mai este numit incognito sau invizibil.

In ceea ce priveste materialele din care este confectionat, acestea nu sunt diferite de cele

folosite pentru aparatele dentare clasice (aici as recomanda un link intern catre https://emiradent.ro/aparatul-dentar-cum-il-alegi-pe-cel-care-ti-se-potriveste-cel-mai-bine/). Bracket-urile sunt metalice, individualizate pentru fiecare dinte in parte, fiind concepute in functie de amprentele unice ale fiecarui pacient.

Cand este nevoie de aparatul dentar lingual: indicatii terapeutice

Cum am spus, nu exista diferente majore intre aparatele dentare clasice si cel lingual. Acesta este recomandat adultilor si copiilor peste 12 ani, fiind destinat urmatoarelor scopuri:

  • corectarea malocluziilor sau malpozitiei dintilor;
  • corectarea dintilor strambi, inghesuiti sau ingramaditi;
  • indreptarea si redirectionarea corecta a sensului de crestere a dintilor;
  • reducerea distantei dintre dinti;
  • tratament pentru dureri sau disfunctii care pot aparea in cadrul articulatiei temporo-mandibulare, a unor migrene, afectiuni digestive sau a unor alte probleme precum acumularea tartrului, cariilor, respiratiei urat mirositoare sau sangerarilor gingivale.

Avantaje ale aparatelor dentare linguale

Aparatele dentare linguale se dovedesc solutia ideala pentru persoanele preocupate de imaginea lor, care pun pret pe zambet si care nu doresc ca aparatul dentar sa fie vizibil. Modelul lingual e varianta perfecta pentru cei care nu se pot adapta nici din punct de vedere psihologic purtarii unui aparat, copiilor sau adolescentilor ce sunt reticenti ori persoanelor care lucreaza intr-un mediu in care imaginea conteaza mult.

De asemenea, aparatele dentare linguale prezinta si o precizie peste medie datorita designului adaptat la fiecare pacient, precum si un confort sporit.

Aparatele sunt usor de intretinut si de curatat si pot fi purtate si daca desfasurati activitati sportive de orice tip.

Nu putem trece cu vederea nici faptul ca aparatele dentare linguale ofera rapid rezultate, fiind in general necesara purtarea lor intre 1 si 3 ani.

Nu in ultimul rand, acest tip de aparate ortodontice sunt preferate si datorita riscului extrem de mic de aparitie a leziunilor la suprafata smaltului sau a cariilor.

Dezavantajele aparatelor linguale

Descoperiti in randurile de mai jos cele mai importante inconveniente pe care le pot presupune aparatele linguale.

Daca dintii dvs sunt pozitionati intr-un mod excesiv de dezordonat, e posibil ca eficienta acestui tip de aparat sa fie mai scazuta.

Un alt dezavantaj e reprezentat de riscul retractiei gingivale catre limba, din cauza pozitionarii aparatului.

Plasarea in apropierea limbii poate starni unele dificultati de pronuntie, fiind de asemenea posibila si iritarea sau inflamarea mucoasei.

Neplacerile provocate de aparatul dentar lingual dispar insa rapid, iar dvs va veti putea relua activitatile.

Pentru o reusita sigura a acestui tratament ortodontic, e recomandat sa apelati la un cabinet stomatologic specializat in aparate dentare linguale. Medicii nostri sunt profesionisti desavarsiti din acest punct de vedere, iar in urma consultatiei va vor clarifica daca sunteti sau nu un candidat potrivit pentru acest tip de aparat. Va asteptam in cadrul clinicii Emira Dent pentru a va darui zambetul stralucitor si molipsitor la care visati. Inscrieti-va pentru o programare completand formularul de contact sau sunati la numarul de telefon 4 0732 445 116. Va garantam servicii de ortodontie de cea mai inalta calitate si un personal cu experienta si practica ireprosabile.

https://emiradent.ro/contact/