Implantul Dentar & Implantologia

Implantul dentar este un dispozitiv metalic (pretul variaza in functie de calitatea materialului) care se introduce in osul maxilar in scopul de a inlocui unul sau mai multi dinti.

Implanturile dentare se pot folosi atat daca lipseste un singur dinte cat si in cazul lipsei mai multor dinti pana la toti dintii de pe arcada. Peste implanturile dentare se va confectiona o lucrare protetica: coroana dentara, punte dentara, proteza mobilizabila.

In prima faza, este nevoie de o interventie chirurgicala pentru a plasa implanturile dentare in interiorul osului maxilar. Integrarea implanturilor in organism prin care acestea vor forma o legatura stransa cu osul maxilar. Implantul are nevoie de o perioada de timp de vindecare cuprinsa intre 3 si 6 luni.

Dupa perioada de vindecare, un dispozitiv protetic este atasat implantului osos. Acest dispozitiv se numeste bont artificial sau capa de transfer. Bonturile artificiale vor sustine lucrarea protetica (coroana, punte, proteza) proiectata.

Implantologia

Implantologia este ramura stomatologiei care se ocupa cu studiul implanturilor dentare.

Implantologia este o ramura stomatologica aparuta relativ recent, dar care, datorita cererii foarte mari de implanturi, a cunoscut o dezvoltare spectaculoasa in ultimii ani. In cadrul implantologiei apar mereu noi tehnici, noi materiale, noi metode chirurgicale sau protetice menite sa creasca calitatea si rata de succes a implanturilor dentare.