Microscopul dentar, cea mai nouă tehnologie folosită pentru tratarea corectă a canalelor radiculare

În ziua de astăzi, tratamentul canalelor radiculare nu poate fi realizat la cele mai înalte standarde decât prin folosirea microscopului dentar. Scoaterea nervului reprezintă o manoperă extrem de laborioasă, dar și extrem de importantă, care afectează rezistența în timp a dintelui pe arcadă, din momentul în care acesta și-a pierdut vitalitatea. Folosirea microscopului dentar în procesul de curățare și obturare a canalelor radiculare prezintă o serie de avantaje precum:

 • vizibilitate maximă, care permite un control extrem de precis al substanței îndepărtate din canalele radiculare
 • curățarea corectă și mai apoi obturarea completă a canalelor radiculare, astfel încât acestea să nu poată fi permeabilizate de bacterii sau germeni.

Avantaje oferite de folosirea microscopului în tratamentul canalelor radiculare

Cele mai importante avantaje oferite de folosirea microscopului în tratamentul canalelor radiculare sunt reprezentate de:

 1. imagine mărită a câmpului operator – microscopul dentar poate oferi o imagine mărită de 3 până la 30 de ori a câmpului operator. În acest fel, chiar și canalele extrem de înguste, dar și eventualele fisuri sau fracturi radiculare pot fi observate și diagnsticate cu ușurință
 2. precizie crescută și acuratețe a tratamentelor – microscopul permite medicului să vizualizeze și să trateze corect chiar și canale de dimensiuni foarte mici, fără a îndepărta țesut dentar sănătos
 3. o ergonomie îmbunătățită – microscopul dentar obligă operatorul să adopte o anumită poziție în timpul lucrului, o poziție mult mai ergonomică, care va contribui decisiv la menținerea unei poziții corecte și la evitarea oboselii
 4. iluminare led
 5. imagine de o calitate și o claritate deosebită – dacă în trecut dinții erau mai degrabă extrași decât tratați, în ziua de astăzi atitudinea este cea de tip conservativ. Specialiștii recomandă ca fiecare dinte natural să fie tratat corespunzător, astfel încât să fie menținut pe arcadă pentru un timp cât mai îndelungat, care să permită exercitarea funcțiilor și îndeplinirea rolului estetic.

Cu ajutorul microscopului dentar, pacienții pot vedea în timp real imagini ale tratamentelor efectuate. În ziua de azi, microscopul dentar folosit pentru tratarea canalelor radiculare reprezintă standardul de îngrijire pe care fiecare clinică ar trebui să îl adopte, pentru ca pacienții să se bucure de o sănătate oro-dentară optimă, pentru o perioadă cât mai lungă de timp!

Avantaje pentru pacienți:

Prin intermediul tratamentului de canal efectuat la microscop, pacienții pot beneficia de:

 • o rezistență mai îndelungată a dintelui pe arcadă
 • reducerea costurilor cu tratamentele stomatologice pe termen lung
 • confort sporit, manopera fiind mai puțin invazivă decât alte proceduri (precum inserarea de implante)
 • număr redus de ședințe de lucru.

Printr-un tratament corespunzător realizat cu ajutorul unor tehnologii de ultimă generație, a celor mai noi materiale, dar și prin folosirea unor protocoale de lucru extrem de bine puse la punct, echipa EMIRADENT facilitează accesul pacienților la tratamente la standarde internaționale!