Ortodonție

Ortodonţia se referă în general la malpoziţie (înghesuiri dentare, dinţi rotiţi faţă de axul normal, dinţi situaţi prea în faţă sau prea mult în spate faţă de poziţia normală) şi la malocluzie (închiderea incorectă a gurii, ocluzie inversă,supraocluzie etc.)

Toate aceste probleme duc la disfuncţionalitatea aparatului maxilar (dureri ale articulaţiei temporo-mandibulare, masticaţie îngreunată şi incorectă) şi, nu în ultimul rând, la un aspect inestetic al zâmbetului dumneavoastră.

În toate aceste situaţii intervine măiestria medicilor ortodonţi, a căror misiune este, în primul rând, poziţionarea corectă a dinţilor pe arcadă, urmată de restabilirea laturii estetice.

Ortodonție

Ortodonţia este primul pas pe care trebuie să-l facem dacă dorim să avem un zâmbet armonios.

Putem rezolva cu

Aparatul Dentar

Aparat dentar mobil

Aparat dentar fix metalic (conţine aşa numitele bracket-uri metalice ce se fixează pe feţele dinţilor)

Aparat dentar fix ceramic (se foloseşte în special la adulţi deoarece bracket-urile sunt transparente, aproape invizibile)

Aparat dentar incognito (se fixează pe interiorul dinţilor, nefiind observabil). Se foloseşte în special la persoane cu o viaţă socială activă, având avantajul că poate fi purtat oricând.

Aparatele dentare (ortodontice) sunt particularizate pentru fiecare pacient, astfel încât nu există două tratamente identice, aşa cum nu există doi oameni cu aceeaşi personalitate. Există, însă, o tendinţă generală pentru fiecare categorie de vârstă care va fi individualizată de la caz la caz.

Despre aparatele dentare

Informații Utile

Aparatele dentare mobile pot fi de mai multe tipuri, în funcţie de caz:

  • aparate care cuprind ambele arcade în monobloc, adică forţează o poziţionare corectă a ambelor maxilare, dirijând în acelaşi timp şi erupţia dentară în poziţie corectă;
  • aparate separate, pentru fiecare maxilar, care dirijează sensul de creştere a maxilarelor realizând în acelaşi timp şi spaţiul pentru erupţia pe arcadă a viitorilor dinţi (acolo unde e cazul).

Aparatele dentare fixe pot fi, în funcţie de aspectul estetic: din bracket-uri metalice, ceramică sau safir, incognito (unde bracket-urile sunt lipite pe partea dinspre limbă, astfel încât aspectul estetic este maxim deoarece nu se văd deloc).

La copii predomină aparatele dentare mobile, în timp ce la adulti se folosesc în special aparatele dentare fixe (cu bracket-uri care se lipesc pe dinţi, fără a le afecta structura dentară).

Este important să ştiţi că eficienţa aparatelor dentare fixe nu depinde de materialul din care sunt făcute, la final ajungându-se la acelaşi rezultat. Diferenţa este doar de ordin estetic.

La Clinica Emira Dent găsiţi

SFATURI DE ÎNCREDERE

Doctorii Emira Dent participă anual la cursuri şi congrese de estetică dentară pentru a le putea oferi pacienţilor lor tot suportul estetic şi funcţional pe parcursul tratamentului.

Proteze dentare fixe pe implanturi (FAST&FIXED) în 24h

X