DE CE SĂ MERGI LA STOMATOLOG DACĂ NU AI PROBLEME CU DANTURA

Ştim că în România nu există o cultură a prevenţiei, dar ştim şi că tot mai mulţi oameni au început să înţeleagă importanţa ei şi încep să trateze cu seriozitate controalele medicale periodice. Sunt însă mulţi care se întreabă de ce să meargă la stomatolog dacă nu au probleme cu dantura.

De ce să mergi la stomatolog dacă nu ai probleme cu dantura

Ca medici stomatologi, principalele noastre recomandări pentru pacienţi ca să îşi păstreze dantura sănătoasă şi să evite problemele sunt periajul şi folosirea constantă a aţei dentare. Este însă nevoie de mai mult pentru ca să ne asigurăm că nu există probleme ascunse, care să fie observate prea târziu.

Controalele regulate făcute în cabinetul stomatologic, o dată la 6 luni, sunt esenţiale chiar dacă pacientul nu are vreo durere sau nu observă că ar fi ceva în neregulă.

Doctorul poate astfel să evalueze starea de sănătate a gingiilor, va efectua un periaj profesional dacă se impune sau va elimina placa bacteriană de pe suprafaţa dintelui. Este bine să se ştie că aceasta este o peliculă aderentă, fiind în acelaşi timp o colonie de bacterii vii, salivă şi resturi alimentare. Bacteriile duc la formarea toxinelor ce inflamează gingia şi, odată cu această inflamaţie, este pregătit terenul pentru parodontoză. Ori, printr-un simplu detartraj, medicul stomatolog va îndepărta tartrul care nu este altceva decât placă bacteriană întărită.

Pentru programare completaţi formularul de contact sau sunaţi la numărul de telefon 0732 445 116. Vă garantăm servicii stomatologice de cea mai înaltă calitate şi un personal cu experienţă şi practică ireproşabile.