MICROSCOPUL DENTAR, CEA MAI NOUĂ TEHNOLOGIE FOLOSITĂ PENTRU TRATAREA CANALELOR RADICULARE

Tratarea canalelor radiculare se realizează în zilele noastre la cele mai înalte standarde exclusiv cu ajutorul microscopului dentar. Scoaterea nervului este o manoperă extrem de laborioasă şi extrem de importantă, care afectează rezistența în timp a dintelui pe arcadă din momentul în care acesta şi-a pierdut vitalitatea. 

Avantajele folosirii microscopului dentar în tratarea canalelor radiculare

Folosirea microscopului dentar în procesul de curățare şi obturare a canalelor radiculare are mai multe avantaje:

 • vizibilitate maximă, ceea ce permite un control extrem de precis al substanței îndepărtate din canalele radiculare;
 • curățarea corectă şi apoi obturarea completă a canalelor radiculare, astfel încât acestea să nu poată fi permeabilizate de bacterii sau germeni.

Avantajele folosirii microscopului în tratarea canalelor radiculare

Am spus deja că în ziua de azi ar trebui folosit doar microscopul dentar pentru tratamentul canalelor radiculare. Iată câteva dintre principalele motive:

 • imagine mărită a câmpului operator – microscopul dentar poate oferi o imagine mărită de 3 până la 30 de ori a câmpului operator. În acest fel, şi canalele extrem de înguste, dar şi eventualele fisuri sau fracturi radiculare pot fi observate şi diagnsticate cu uşurinţă.
 • precizie crescută și acuratețe a tratamentelor – microscopul permite medicului să vizualizeze şi să trateze corect chiar şi canale de dimensiuni foarte mici, fără a îndepărta ţesut dentar sănătos.
 • o ergonomie îmbunătățită – microscopul dentar obligă operatorul să adopte o anumită poziţie în timpul lucrului, o poziţie ergonomică, care va contribui decisiv la menținerea unei poziții corecte şi la evitarea oboselii.
 • iluminare led
 • imagine de o calitate şi o claritate deosebită – dacă în trecut dinţii erau mai degrabă extraşi decât trataţi, în zilele noastre atitudinea este cea de tip conservativ. Specialiștii recomandă ca fiecare dinte natural să fie tratat corespunzător, astfel încât să fie menținut pe arcadă pentru un timp cât mai îndelungat, care să permită atât exercitarea funcțiilor, cât şi îndeplinirea rolului estetic.

Cu ajutorul microscopului dentar, pacienții pot vedea şi ei în timp real imagini ale tratamentelor efectuate. 

În ziua de azi, microscopul dentar folosit pentru tratarea canalelor radiculare reprezintă standardul de îngrijire pe care fiecare clinică ar trebui să îl adopte, pentru ca pacienții să se bucure de o sănătate oro-dentară optimă, pentru o perioadă cât mai lungă de timp!

Avantaje pentru pacienți

Prin intermediul tratamentului de canal efectuat la microscop pacienții beneficiază de:

 • rezistență mai îndelungată a dintelui pe arcadă;
 • reducerea costurilor cu tratamentele stomatologice pe termen lung;
 • confort sporit, manopera fiind mai puțin invazivă decât alte proceduri (precum inserarea de implante);
 • număr redus de şedinţe de lucru.

Printr-un tratament corespunzător realizat cu ajutorul unor tehnologii de ultimă generaţie, a celor mai noi materiale, dar şi prin folosirea unor protocoale de lucru extrem de bine puse la punct, echipa EMIRADENT facilitează accesul pacienților la tratamente la standarde internaţionale.