CARE SUNT AVANTAJELE FOLOSIRII LASERULUI ÎN STOMATOLOGIE?

Tehnologia laser a câştigat tot mai mult teren în ultimii ani şi asta pentru că este extrem de ofertantă şi uşor de suportat de către pacient. Introdus în stomatologie încă din 1960, este acum o obligaţie pentru orice clinică care se respectă, mai ales că avantajele folosirii laserului în stomatologie sunt de necontestat.

Avantajele folosirii laserului în stomatologie

Introducerea laserului în clinicile de stomatologie a adus un mare plus în tratamentele efectuate pacienţilor, îmbunătăţind considerabil calitatea acestora. Mai mult, cu ajutorul acestuia se pot efectua acum proceduri ce nu puteau fi realizate cu instrumentele, să le spunem tradiţionale. Sigur, ca în orice procedură, experienţa medicului este hotărâtoare.

La ce putem folosi laserul în intervenţiile stomatologice:

  • reconturarea ţesutului gingival;
  • reconturarea și remodelarea osului și a gingiei în procedurile de alungire coronară;
  • îndepărtarea țesutului inflamat;
  • intervenții asupra inserțiilor musculare, care pot limita mișcarea limbii sau a buzelor;
  • decapușonarea măselelor de minte.

Sunt doar câteva dintre intervenţiile în care putem beneficia de avantajele laserului în cabinet.

Procesul de albire al dinților beneficiază şi el de tehnica LASER. Cu ajutorul acestuia se poate prepara şi smalțul dentar în vederea procedurilor cosmetice, dar şi pentru a trata diferite afecțiuni ale cavității bucale.

Laserul dentar, risc scăzut de apariţie a durerii

Lista de avantaje pentru folosirea laserului în stomatologie poate continua mult şi bine, dar unul dintre cele mai importante este faptul că folosirea laserului în stomatologie reduce riscul de apariție a durerilor în timpul procedurilor. 

De ce este acest lucru atât de important? Pentru că ne dorim, pe de o parte, ca pacienţii noştri să aibă parte de un confort cât mai ridicat în timpul lucrărilor, iar pe de altă parte, să reducem cât mai mult utilizarea substanţelor anestezice.

Laserul este extrem de util şi în procedurile chirugicale pentru că limitează riscul de apariţie a hemoragiilor ca urmare a intervenţiilor sângerânde. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că se produce o cauterizare eficientă a vaselor de sânge, ceea ce elimină necesitatea efectuării suturilor.

Timp de vindecare mai redus, manoperă cu un grad înalt de precizie și tehnologie de ultimă generație

Folosirea laserului în stomatologie scurtează simţitor şi timpii de vindecare, ceea ce ajută pacientul să revină mult mai rapid la activitățile sale cotidiene.

Folosirea laserului în stomatologie reduce şi riscul de infectare a zonei asupra căreia s-a intervenit, are o precizie mai mare de execuție şi prezintă rezultate mai bune după intervenție. 

Specialiştii EMIRADENT recomandă folosirea laserului stomatologic în special în cazul următoarelor intervenţii:

  • albirea dinţilor;
  • afecțiuni parodontale;
  • carii dentare;
  • îndepărtarea leziunilor de etiologii diferite;
  • biopsii.

E important să semnalizăm şi faptul că LASERUL stomatologic poate fi folosit doar după o pregătire corespunzătoare a echipei medicale, astfel încât rezultatele să fie pe măsura aşteptărilor. 

Echipa EMIRA DENT a urmat programe complexe de pregătire în vederea folosirii tehnologiei laser în activitatea zilnică, urmând protocoale de lucru extrem de bine puse la punct, pentru a garanta obținerea unor REZULTATE OPTIME, de fiecare dată!