Care sunt avantajele folosirii laserului în stomatologie?

Una dintre cele mai noi tehnologii de care putem beneficia în clinica EMIRADENT este reprezentată de tehnologia LASER. Laserul a fost introdus în stomatologie încă din anul 1960. Avantajele utilizării laserului sunt extrem de numeroase, ceea ce face ca această tehnologie să fie din ce în ce mai des întâlnită și folosită pentru realizarea unei game largi de manopere și proceduri stomatologice precum:

– reconturarea țesutului gingival

– reconturarea și remodelarea osului și a gingiei în procedurile de alungire coronară

– îndepărtarea țesutului inflamat

– intervenții asupra inserțiilor musculare, care pot limita mișcarea limbii sau buzelor

– decapușonarea măselelor de minte.

În plus, tehnologia LASER poate fi folosită și în procesul de albire al dinților, pentru a prepara smalțul dentar în vederea procedurilor cosmetice, dar și pentru a trata diferite afecțiuni ale cavității bucale.

Risc redus de apariție a durerii în timpul manoperelor care folosesc LASERUL dentar

Cu toate acestea, unul dintre cele mai importante avantaje este faptul că folosirea laserului în stomatologie reduce riscul de apariție a durerilor în timpul procedurilor. Acest lucru înseamnă de fapt un confort mai mare pentru pacient în timpul manoperelor, dar și reducerea necesității de a folosi substanțe anestezice. În plus, folosirea laserului în procedurile chirurgicale oferă avantajul de a limita riscul de apariție a unor hemoragii după intervențiile sângerânde, datorită faptului că se produce o cauterizare eficientă a vaselor de sânge, ceea ce elimină necesitatea efectuării suturilor.

Pacientul beneficiază de un timp de vindecare mai redus, de o manoperă cu un grad înalt de precizie și tehnologie de ultimă generație

Prin folosirea acestei tehnologii, timpii de vindecare sunt scurtați, ceea ce înseamnă că pacientul va reveni în scurt timp la activitățile sale cotidiene.

Folosirea laserului în stomatologie reduce riscul de infectare a zonei asupra căreia s-a intervenit, o precizie mai mare de execuție, un timp de vindecare mai redus, dar și rezultate mai bune după intervenție. Astfel, pentru a concluziona, specialiștii EMIRADENT recomandă folosirea laserului stomatologic în cazul următoarelor manopere:

– albire dentară

– afecțiuni parodontale

– carii dentare

– pentru îndepărtarea leziunilor de etiologii diferite

– biopsie.

Cu toate acestea, trebuie să știm faptul că LASERUL stomatologic poate fi folosit doar după o pregătire corespunzătoare a echipei medicale, astfel încât rezultatele să fie pe măsura așteptărilor. Echipa EMIRA DENT a urmat în acest sens programe de pregătire în vederea folosirii tehnologiei laser în activitatea zilnică, urmând protocoale de lucru extrem de bine puse la punct, pentru a garanta obținerea unor REZULTATE OPTIME, de fiecare dată!