Tratamente de Canal

În interiorul dintelui, sub smalţ şi un strat dur numit dentină se află un ţesut moale numit pulpă.

Pulpa dentară conţine vase de sânge, nervi şi ţesut conjunctiv şi ajută rădăcina dintelui să crească în timpul dezvoltării. În cazul unui dinte complet dezvoltat acesta poate supravieţui fără pulpă dentară deoarece dintele continuă să fie hrănit de ţesuturile din jurul său.

Tratamente de canal

Tratamentul de canal sau tratamentul endodontic este necesar atunci când pulpa dentară se inflamează sau se infectează.

Ce înseamnă

TRATAMENTUL DE CANAL AL UNUI DINTE?

Tratamentul endodontic modern poate fi finalizat în una sau două programări, în funcţie de starea dintelui şi circumstanţele personale. Ştim că sunt mulţi care se tem de o astfel de intervenţi, dar la Emira Dent oferim o experienţă confortabilă atât în timpul, cât şi după şedinţa de tratament.

După îndepărtarea pulpei afectate, canalul rămas se dezinfectează, apoi se închide cu pastă specială (sealer) şi guttapercha.

Corectitudinea unui tratament de canal depinde în principal de identificarea corectă a apexului  şi stabilirea exactă a lungimii canalului, acest lucru fiind posibil cu ajutorul aparaturii de ultimă generaţie, precum şi a microscopului dentar.

După finalizarea tratamentului endodontic, dintele va fi restaurat coronar fie cu material compozit, fie cu ajutorul coroanelor dentare.

Prezentare video

Tratament de canal

La Clinica Emira Dent găsiţi

SFATURI DE ÎNCREDERE

Doctorii Emira Dent participă anual la cursuri şi congrese de estetică dentară pentru a le putea oferi pacienţilor lor tot suportul estetic şi funcţional pe parcursul tratamentului.

Proteze dentare fixe pe implanturi (FAST&FIXED) în 24h

X