Tratamente de Canal

In interiorul dintelui, sub smalt si un strat dur numit dentina, este un tesut moale numit pulpa.

Pulpa dentara contine vase de sange, nervi si tesut conjunctiv, si ajuta sa creasca radacina dintelui în timpul dezvoltarii. In cazul unui dinte complet dezvoltat, acesta poate supravietui fara pulpa dentara, deoarece dintele continua sa fie hranit de tesuturile din jurul sau.

Tratamente de canal

Tratamentul de canal sau tratamentul endodontic este necesar atunci cand pulpa dentara devine inflamata sau infectata.

Ce inseamna

tratamentul de canal al unui dinte?

Tratamentul endodontic modern poate fi finalizat in una sau doua programari, in functie de starea dintelui si circumstantele personale. Va puteti astepta la o experienta confortabila in timpul si dupa sedinta dumneavoastra de tratament.

Dupa indepartarea pulpei afectate, canalul ramas se dezinfecteaza, apoi se inchide cu pasta speciala (sealer) si guttapercha.

Corectitudinea unui tratament de canal depinde in principal de identificarea corecta a apexului si stabilirea exacta a lungimii canalului, acest lucru fiind posibil cu ajutorul aparaturii de ultima generatie precum si a microscopului dentar.

Dupa finalizarea tratamentului endodontic, dintele va fi restaurat coronar fie cu material compozit, fie cu ajutorul coroanelor dentare.

Prezentare video

Tratament de canal

La Cabinetul Emira Dent gasiti

Sfaturi de Incredere

Doctorii Emira Dent participa anual la cursuri si congrese de estetica dentara, pentru a le putea oferi pacientilor sai tot suportul estetic si functional pe parcursul tratamentului.