Cum poţi avea dinţi ficşi în 24 de ore? Află totul despre tehnica Fast&Fixed

Dinţi într-o singură zi? Da, acum se poate! Cu Fast&Fixed, o metodă revoluţionară de tratament, pacienţii se pot bucura de proteze fixe imediate, în numai 24 de ore.

Ce este Fast&Fixed?

Fast&Fixed este un sistem inovator şi revoluţionar ce permite pacienţilor aflaţi în nevoie să beneficieze de dinţi ficşi în 24 de ore.

Tehnica cunoscută şi sub denumirea de All on 4 sau All on 6 reuşeşte reabilitarea orală totală a pacientului prin inserarea a 4 implanturi pe arcada inferioară sau 6 implanturi pentru arcada superioară. Medicul chirurg este cel care stabileşte locurile în care vor fi inserate acestea, astfel încât lucrarea să restabilească în mod natural funcţia aparatului dento-maxilar.

Cine poate beneficia de tehnica Fast&Fixed:

  • Pacienţii purtători de proteze dentare mobile;
  • Pacienţii care şi-au pierdut dinţii;
  • Pacienţii care suferă de o boală paradontală în stadiu avansat, cu evoluţie agresivă şi indicaţie de extracţie a dinţilor.

Avantajele Fast&Fixed

În mod evident, marele avantaj al acestei metode de tratament este revenirea la o viaţă normală în 24 de ore. Este o intervenţie minim invazivă, efectuată în timp record, care oferă un aspect natural şi o excelentă rezistenţă în timp.

Fast&Fixed are capacitatea de a reda imediat pacientului funcţia de masticaţie şi asta, la un preţ mult mai mic decât alte tehnici. În plus, oferă relaxarea de după eliminarea disconfortului cauzat de protezele dentare mobile.

Lucrările protetice din cadrul acestei tehnici sunt extrem de asemănătoare cu dinţii naturali, oferind astfel şi plăcerea estetică. În plus, sunt extrem de stabile şi uşor de curăţat. În numai 24 de ore veţi spune adio durerilor de gingii cauzate de protezele clasice, precum şi disconfortului dat de mobilitatea acestora.

Care sunt etapele tehnicii Fast&Fixed

Am spus deja că Fast&Fixed vă readuce o dantură impecabilă în numai 24 de ore, dar a venit vremea să şi detaliem etapele acestei tehnici.

Primul pas este întâlnirea cu medicul chirurg. Acesta vă va recomanda realizarea unei radiografii panoramice, a unui computer tomograf şi în anumite cazuri – în funcţie de vârstă şi afecţiunile medicale deja prezente – şi a anumitor analize medicale care vor ajuta echipa să ia cele mai bune decizii pentru sănătatea dumneavoastră.

Urmează analiza atentă a acestora şi decizia numărului de implanturi necesare şi a poziţiei acestora. Chirurgul hotărăşte dacă este nevoie de 4 sau 6 implanturi în funcţie de calitatea, dar şi cantitatea osului iniţial, scopul final fiind obţinerea unei distribuiri optime a forţelor ce apar în timpul procesului de masticaţie, dar şi a unei stabilităţi primare cât mai bună. Odată stabilite toate aceste lucruri, se poate face programarea pentru intervenţia propriu-zisă.

În ziua intervenţiei chirurgul face extracţiile dinţilor, acolo unde este cazul şi inserează implanturile. În aproximativ 24 de ore de la acest moment, de obicei mai repede, pacientul va primi şi lucrările protetice provizorii.

Lucrările protetice sunt realizate dintr-o răşină acrilică ce imită extrem de bine dinţii naturali. Ele sunt complet ancorate şi susţinute de implanturile dentare, fiind perfect utilizabile încă de la bun început.

Recomandări de care trebuie să ţineţi cont după implanturile Fast&Fixed

După ce sunt montate aceste implanturi dentare, pentru ca lucrarea să fie un succes, pacientul trebuie să respecte câteva lucruri:

  • Să se prezinte la controalele postoperatorii – la 24 de ore după intervenţie, la 7-10 zile, pentru îndepărtarea firelor de sutură şi la 2-3 săptămâni, pentru control şi evaluarea stării de sănătate a gingiilor.
  • Să respecte dieta alimentară: consum de alimente moi şi semilichide, evitarea alimentelor dure, a consumului de alcool şi de nicotină.
  • Să asigure o igienă orală atentă, cu folosirea periuţei de dinţi, apei de gură şi duşului bucal.

Atenţie! Renunţarea la fumat este un factor important în procesul de vindecare şi osteointegrare a implanturilor.

Pacientul va putea folosi lucrările provizorii între 6 şi 9 luni, timp în care va trebui să revină periodic la clinică pentru control şi igienizări. În toată această perioadă alimentaţia ideală este una semilichidă, evitând suprasolicitarea implanturilor. Este un aspect esenţial pentru reuşita pe termen lung a intervenţiei.

După această perioadă se vor putea realiza lucrările protetice definitive.