Laserul stomatologic în tratamentul pentru paradontoză

Până nu demult se considera că nu există tratament pentru paradontoză şi că odată instalată boala, nu mai ai decât să aştepţi pierderea danturii. Sigur că parodontoza este o afecţiune complicată şi ideal este să fie descoperită în fazele incipiente, când e mult mai uşor de controlat, dar lumea evoluează şi odată cu ea, şi tratamentele stomatologice.

Ce este parodontoza şi cum se instalează boala

Parodontoza este una dintre cele mai grave boli ale danturii care, dacă nu este tratată la timp şi corespunzător, poate duce la pierderea dinţilor. Cauza apariţiei acestei boli este o infecţie produsă de bacteriile aflate în cavitatea bucală, infecţie ce atacă gingiile, restul ţesuturilor, apoi afectează structura osoasă până când dinţii nu mai au parte de susţinere.

Placa bacteriană este principala vinovată de apariţia parodontozei. Aceasta se formează fără oprire pe suprafaţa dinţilor, de aceea este recomandat periajul de 2 ori pe zi şi folosirea aţei dentare în igiena orală. Acestea nu sunt însă suficiente, tocmai de aceea recomandăm consultul stomatologic o dată la 6 luni, când medicul va observa dacă este nevoie de un periaj profesional sau chiar un detartraj.

Dacă nu este curăţată constant şi temeinic, placa bacteriană se întăreşte şi formează tartrul, care se depune sub gingie. La rândul lui, dacă nu este îndepărtat, acesta este cel care va provoca infecţia ce duce la boala paradontală.

Tratamentul pentru parodontoză cu ajutorul laserului stomatologic

Odată instalată boala, medicul stomatolog trebuie să evalueze cât de avansată este şi care sunt etapele ce trebuie urmate. Dacă vorbim de o parodontoză avansată trebuie să ştiţi că tratamentul va fi unul de durată, dar obligatoriu ca să vă puteţi salva dantura.

Dacă până de curând soluţia o reprezentau intervenţiile chirurgicale, în prezent laserul stomatologic nu este doar extrem de eficient, dar reprezintă şi o procedură mult mai prietenoasă pentru pacient, fiind minim invaziv. Cu ajutorul lui pacientul evită bisturiul, suturile şi durerea, sângerarea este mult redusă, iar recuperarea este mai rapidă şi mai uşoară.

Practic, medicul foloseşte laserul ca să cureţe şi să sterilizeze pungile parodontale, tratând în acest fel infecţia bacteriană ce a dus la instalarea bolii parodontale şi reducând cantitatea de antibiotic necesară în astfel de cazuri. În plus, folosirea laserului ajută la regenerarea mai rapidă a ţesuturilor dentare.

Dacă parodontoza este însă în stadiu avansat şi a atacat deja ţesutul gingival şi osul, stomatologul poate decide completarea tratamentului cu laser şi cu intervenţii chirurgicale ce au ca scop refacerea părţilor afectate.

Medicii Emira Dent sunt pregătiţi să îţi ofere cele mai bune soluţii în materie de îngrijire orală. Pentru programare completaţi formularul de contact sau sunaţi la numărul de telefon 0732 445 116. Vă garantăm servicii de cea mai înaltă calitate şi un personal cu experienţă şi practică ireproşabile.