Tratamente endodontice la microscop. Ce presupun, când este nevoie de ele şi care sunt beneficiile

Endodonţia este o parte teribil de importantă în stomatologie. Tratamentul de canal al dintelui sau scoaterea nervului, denumirea populară, este esenţial în orice caz de infecţie ce apare la nivelul dintelui, a pulpei dentare sau canalelor radiculare. Iar tratamentele endodontice la microscop sunt acum cea mai bună variantă pentru pacienţi.

Ce presupune un tratament endodontic

Nevoia unui tratament endodontic apare în momentul în care apare şi infecţia la nivelul danturii. Mulţi dintre voi au experimentat-o şi ştiţi cât de neplăcute sunt simptomele şi mai ales durerile. Dar, în ciuda aparenţelor, acestea sunt cele mai mici probleme într-o asemenea situaţie. Riscurile mari apar în cazul în care infecţia este lăsată netratată şi se poate răspândi în restul organismului, atacând alte organe.

Soluţia într-o asemenea situaţie este să mergeţi cât mai repede la stomatolog pentru ca medicul să înceapă procedurile necesare, mai ales că tratamentul implică mai multe etape.

Primul pas este ca stomatologul să îndepărteze pulpa dentară din camera pulpară şi de pe canalele radiculare. Urmează curăţarea şi dezinfectarea acestora şi, în cazul în care infecţia este una severă, plasarea unor medicamente specifice pe canalele radiculare. După ce infecţia a fost eliminată din organism urmează obturaţia de canal, care presupune sigilarea canalelor radiculare.

Scopul tratamentului de canal nu este doar acela de a înlătura infecţia, ci şi de a salva dintele odată cu rădăcina lui şi de a preveni eventuale complicaţii ce pot afecta ţesuturile din jurul acestuia.

Avantajele tratamentelor endodontice la microscop

Studiile au dovedit că tratamentele clasice în zona de endodonţie au o rată de succes de 50-60%, procente care pentru orice pacient nu sunt suficient de încurajatoare având în vedere că alternativa în cazul unui tratament endodontic eşuat presupune, în unele cazuri, pierderea dintelui respectiv.

Tratamentele endodontice la microscop, în schimb, au o rată de succes de aproape 90%, ceea ce face şi pacientul să se simtă mult mai confortabil când ajunge într-o asemenea situaţie.

Utilizarea microscopului endodontic vine la pachet, în primul rând, cu o vizibilitate mai bună. Putem observa, astfel, mult mai uşor:

  • toate canalele şi modalitatea în care pot fi accesate;
  • ce alte eventuale tratamente au mai fost efectuate pe dintele respectiv şi de ce nu au dat randament;
  • prezenţa eventualelor perforaţii radiculare;
  • prezenţa unei eventuale fracturi la nivelul rădăcinilor dinţilor;
  • dacă am curăţat total sistemul endodontic înainte de a efectua obturaţia de canal.

Apoi, microscopul endodontic asigură medicului stomatolog terenul perfect pentru o restaurare perfectă. Timpul de lucru este şi el redus, la fel şi numărul de vizite necesare în cabinet. Confortul pacientului este mult sporit, iar funcţionalitatea dintelui afectat este redată mai rapid şi cu rezultate mult mai bune.

Pentru programare completaţi formularul de contact sau sunaţi la numărul de telefon 0732 445 116. Vă garantăm servicii endodontice de cea mai înaltă calitate şi un personal cu experienţă şi practică ireproşabile.