Chirurgie Dentara

Recurgem la interventiile de chirurgie dentara, o ramura a chirurgiei oro-maxilo-faciale, doar atunci cand leziunile din zona maxilarului nu mai pot fi rezolvate cu ajutorul procedurilor stomatologice obisnuite.

Printre problemele cele mai comune cu care ne confruntam, se numara extractia radacinilor si a dintilor deteriorati sau a celor ramasi in tesutul osos

Chirurgie Dentara

Este considerata una dintre cele mai complexe ramuri a stomatologiei

Interventii

Chirurgie dentara

 • extractii dentare;
 • rezectii apicale;
 • tratamentul afectiunilor dento-parodontale;
 • rezectia tumorilor cavitatii orale;
 • tratamentul fracturilor de mandibula si maxilar;
 • remodelarea gingiilor;
 • remodelarea danturii cu ajutorul implanturilor dentare.

In cabinetul stomatologic Emira Dent, majoritatea interventiilor sunt lipsite de efecte deranjante pentru pacienti. Ba mai mult, acestia se declara multumiti atat in ce priveste functionalitatea, cat si aspectul estetic.

Extractii dentare?

Sfaturi Utile

In trecut, practica cea mai comuna in randul dentistilor specializati in chirurgie dentara, era extractia dintilor compromisi de carii sau de boala parodontala. Insa in momentul actual, ramura acopera o ”plaja” mai vasta de situatii, ce se pot intersecta cu implantologia si parodontologia

In cabinetul nostru, procedura de chirurgie dentara poate fi efectuata in scop preventiv ori terapeutic.

Ca masura profilactica, maseaua de minte este indepartata pentru a proteja pozitia celorlalti dinti. Fiind ultima care erupe, este posibil sa nu aiba loc destul pe arcada, iar drept urmare, sa ”incalece” ori sa inghesuie ceilalti molari.

Printr-o extractie precoce, scad riscurile de malocluzii dentare. Totodata, sunt limitate eventualele complicatii ce pot sa apara odata cu indepartarea maselelor de minte la varsta adulta, cand sunt in totalitate formate.

Interventiile efectuate de medicul specializat in chirurgie dentara, desi considerate de rutina, nu sunt in totalitate lipsite de riscuri:

  La fel ca in orice interventie in cavitatea orala, flora bacteriana prezenta, creste probabilitatea infectiilor;
  Din cauza vecinatatii cu molarii adiacenti, acestia din urma pot suferi leziuni in timpul extractiei;
  Radacinile excesiv de lungi si subtiri sau cu o directie eronata, se pot rupe sau pot cauza leziuni;
  La pacientii in varsta, afectati de osteoporoza, extractia poate cauza fracturi de mandibula.

Lista nu se rezuma doar la atat. Insa cu cat experienta medicului este mai mare, cu atat scade si probabilitatea aparitiei complicatiilor.

Faceti chiar acum o programare in clinica noastra!

La Cabinetul Emira Dent gasiti

Sfaturi de Incredere

Doctorii Emira Dent participa anual la cursuri si congrese de estetica dentara, pentru a le putea oferi pacientilor sai tot suportul estetic si functional pe parcursul tratamentului.