CHIRURGIE DENTARĂ

Recurgem la intervenţiile de chirurgie dentară, o ramură a chirurgiei oro-maxilo-faciale, doar atunci când leziunile din zona maxilarului nu mai pot fi rezolvate cu ajutorul procedurilor stomatologice obişnuite.

Chirurgie Dentară

Este considerată una dintre cele mai complexe ramuri ale stomatologiei

Intervenţii

CHIRURGIE DENTARĂ

 • extracţii dentare;
 • rezecţii apicale;
 • tratamentul afecţiunilor dento-parodontale;
 • rezecţia tumorilor cavităţii orale;
 • tratamentul fracturilor de mandibulă şi/sau maxilar;
 • remodelarea gingiilor;
 • remodelarea danturii cu ajutorul implanturilor dentare.

În clinica Emira Dent cele mai multe intervenţii sunt lipsite de efecte deranjante pentru pacienţi. Iar funcţionalitatea şi aspectul estetic sunt mereu menţionate ca beneficii extraordinare obţinute după tratamentele efectuate de medicii noştri.

Extracţii dentare?

Sfaturi Utile

În trecut, extracţia dinţilor compromişi de carii sau de boala paradonatală era practica cea mai comună în rândul dentiştilor specializaţi în chirurgie dentară. În prezent, ramura acoperă o plajă vastă de situaţii, ce se pot intersecta cu implantologia şi parodontologia.

În clinica Emira Dent procedura de chirurgie dentară este efectuată atât în scop preventiv, cât şi terapeutic.

Ca măsură profilactică, măseaua de minte este îndepărtată pentru a proteja poziţia celorlalti dinţi. Fiind ultima care erupe, în cazul multora dintre pacienţi aceasta nu are destul loc pe arcadă, prin urmare va ajunge să înghesuie ceilalţi molari.

Printr-o extracţie precoce scad riscurile de malocluzii dentare. Totodată, sunt limitate eventualele complicaţii ce pot să apară odată cu îndepărtarea măselelor de minte la vârstă adultă, când sunt în totalitate formate.

Intervenţiile efectuate de medicul specializat în chirurgie dentară, deşi sunt considerate de rutină, nu sunt în totalitate lipsite de riscuri.

 • La fel ca în cazul oricărei intervenţii în cavitatea orală, flora bacteriana prezentă creşte probabilitatea infecţiilor.
 • Din cauza vecinătăţii cu molarii adiacenţi, aceştia din urmă pot suferi leziuni în timpul extracţiei.
 • Rădăcinile excesiv de lungi şi subţiri sau cu o direcţie eronată se pot rupe sau pot cauza leziuni.
 • La pacienţii în vârstă, afectaţi de osteoporoză, extracţia poate cauza fracturi de mandibulă.

Lista riscurilor este mai lungă de atât, însă cu cât experienţa medicului este mai mare, cu atât scade şi probabilitatea apariţiei complicaţiilor.

Faceţi chiar acum o programare în clinica noastră!

La Clinica Emira Dent găsiţi

SFATURI DE ÎNCREDERE

Doctorii Emira Dent participă anual la cursuri şi congrese de estetică dentară pentru a le putea oferi pacienţilor lor tot suportul estetic şi funcţional pe parcursul tratamentului.

Proteze dentare fixe pe implanturi (FAST&FIXED) în 24h

X