FAŢETE DENTARE

Faţetele dentare sunt o parte extrem de importantă a esteticii dentare deoarece au rezultate uimitoare într-un timp foarte scurt.

Faţetele dentare din ceramică sunt concepute după culoarea dintelui având scopul de a acoperi suprafaţa frontală a dinţilor pentru a îmbunătăţi aspectul. Acestea sunt aplicate pe partea din faţă a dinţilor schimbând astfel culoarea, forma, dimensiunea sau lungimea.

Faţetele dentare pot fi realizatedin porţelan sau din materiale compozite. Faţetele de porţelan rezistă la pete mai bine în timp şi imită proprietăţile dinţilor naturali.

Fațete Dentare

Faţetele dentare pot fi realizate din porţelan sau din materiale compozite.

Cazuri în care folosim

FAŢETELE DENTARE

 • Dinţi decoloraţi – fie din cauza tratamentului de canal, pete de tetraciclină sau alte medicamente, fluor în exces sau din alte cauze;
 • Dinţi care sunt ciobiţi sau sparţi;
 • Dinţi care sunt aliniaţi greşit, inegali sau cu forme neregulate;
 • Dinţi cu spaţii între ei(pentru a închide spaţiul interdentar).

În clinica Emira Dent cele mai multe intervenţii sunt lipsite de efecte deranjante pentru pacienţi. Iar funcţionalitatea şi aspectul estetic sunt mereu menţionate ca beneficii extraordinare obţinute după tratamentele efectuate de medicii noştri.

Răspunsuri la

ÎNTREBĂRI

Pentru început medicul stomatolog va efectua un control, se va asigura că faţetele dentare sunt potrivite pentru pacient şi va explica ce implică procedura. De asemenea, se vor efectua o serie de fotografii şi se vor lua amprente, stabilind împreună cu pacientul planul de tratament. Acest prim pas implică participarea activă a pacientului care va trebui să explice medicului dentist rezultatul pe care şi-l doreşte.

 1. Oferă un aspect natural dintelui.
 2. Ţesutul gingival tolerează foarte bine ceramica.
 3. Faţetele de ceramică sunt rezistente la pete.
 4. Culoarea faţetelor de ceramică poate fi stabilită în prealabil, oferind un rezultat uimitor în combinaţie cu procedura de albire a dinţilor.
 1. Procesul nu este reversibil.
 2. Deoarece se înlatură o parte din smalţ, dintele poate deveni mai sensibil la alimente şi băuturi calde şi reci.
 3. Deşi este puţin probabil, faţetele se pot disloca şi cădea. Pentru a minimiza posibilitatea unor asemenea urmări, pacientul va evita aplicarea unei presiuni excesive pe dinţi, precum rosul unghiilor, al creioanelor, a gheţii sau altor obiecte dure.

Faţetele din ceramică au o durată de viaţă cuprinsă între 5 şi 10 ani.

Da. Alternativa la faţetele dentare este coroana ceramică pe suport de zirconiu. Faţetele oferă o opţiune intermediară. Acestea sunt cele mai potrivite pentru persoanele care doresc să schimbe forma dinţilor, însă nu atât de mult încât să necesite aplicarea coroanelor de ceramică.

La Clinica Emira Dent găsiţi

SFATURI DE ÎNCREDERE

Doctorii Emira Dent participă anual la cursuri şi congrese de estetică dentară pentru a le putea oferi pacienţilor lor tot suportul estetic şi funcţional pe parcursul tratamentului.

Proteze dentare fixe pe implanturi (FAST&FIXED) în 24h

X