Fatete Dentare

Fatetele dentare sunt o parte extrem de importanta a esteticii dentare, deoarece au rezultate uimitoare intr-un timp foarte scurt.

Fatetele dentare din ceramica sunt concepute dupa culoarea dintelui avand scopul de a acoperi suprafata frontala a dintilor pentru a imbunatati aspectul. Acestea sunt aplicate pe partea din fata a dintilor schimband astfel culoarea, forma, dimensiunea sau lungimea.

Fatetele dentare pot fi realizate din portelan sau din materiale compozite. Fatetele de portelan rezista la pete mai bine in timp si imita proprietatiile dintiilor naturali.

Fatete Dentare

Fatetele dentare pot fi realizate din portelan sau din materiale compozite.

Cazuri in care folosim

Fatetele dentare

  • Dinti decolorati – fie din cauza tratamentului de canal; pete de tetraciclina sau alte medicamente, fluor in exces sau din alte cauze
  • Dinti care sunt ciobiti sau sparti
  • Dinti care sunt aliniati gresit, inegali, sau cu forme neregulate
  • Dinti cu spatii intre ei (pentru a inchide spatiul interdentar).

In cabinetul stomatologic Emira Dent, majoritatea interventiilor sunt lipsite de efecte deranjante pentru pacienti. Ba mai mult, acestia se declara multumiti atat in ce priveste functionalitatea, cat si aspectul estetic.

Raspunsuri la

Intrebari

Pentru inceput, medicul stomatolog va efectua un control, se va asigura ca fatetele dentare sunt potrivite pentru pacient si va explica ce implica procedura. De asemenea, se vor efectua o serie de fotografii, se vor lua amprente, stabilind impreuna cu pacientul planul de tratament. Acest prim pas implica participarea activa a pacientului care va trebui sa explice medicului dentist rezultatul pe care si-l doreste.

1. Ofera un aspect natural dintelui.
2. Tesutul gingival tolereaza foarte bine ceramica.
3. Fatetele de ceramica sunt rezistente la pete.
4. Culoarea fatetelor de ceramica poate fi stabilita in prealabil, oferind un rezultat uimitor in combinatie cu procedura de albire a dintiilor.

1. Procesul nu este reversibil.
2. Deoarece se inlatura parte din smalt, dintele poate deveni mai sensibil la alimente si bauturi calde si reci.
3. Desi este putin probabil, fatetele se pot disloca si cadea. Pentru a minimiza posibilitatea unor asemenea urmari, pacientul va evita aplicarea unei presiuni excesive pe dinti, rosul unghiilor, al creioanelor, a ghetii sau alte obiecte dure.

Fatetele din ceramica rezista intre 5 si 10 ani

Da, alternativa la fatetele dentare este coroana ceramica pe suport zirconiu. Fatetele ofera o optiune intermediara. Acestea sunt cele mai potrivite pentru persoanele care doresc sa schimbe forma dintilor, insa nu atat de mult incat sa necesite aplicarea coroanelor de ceramica.

La Cabinetul Emira Dent gasiti

Sfaturi de Incredere

Doctorii Emira Dent participa anual la cursuri si congrese de estetica dentara, pentru a le putea oferi pacientilor sai tot suportul estetic si functional pe parcursul tratamentului.